כפרה על כישוף שנעשה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/22 14:00 כג בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמה זמן נפגעתי ממש מבחור והייתי חסרת אונים, אני וחברות שלי מצאנו ספר שהיה לי בבית בשם “הרופא המנוסה״ של מישהו מהיהדות שכתב שם כל מיני עצות, סגולות ולחשים לרפואות וכדומה

והסקנו מכך שזה בסדר להשתמש בלי לשאול רב כי על דברים ספציפיים הוא רשם הזהרות ועל מה שניסנו לא.

היה שם לחש לאהבה שצריך לשרוף מלח ולהשליך על אש והלגיד איזשהו משפט על פלוני אלמוני

כל אחת עשתה על מישהו חצי בצחוק חצי ברצינות

לדעתי לא קרה שום דבר מאז שהראה שכישפנו אותם כי הם לא באמת יצרו קשר או כל דבר אחר

אבל בכל זאת היום אני מבינה בדיעבד שזה לא בסדר ואני נורא מתחרטת ונורא נורא מפחדת שיקרה לי משהו רע בגלל מה שעשיתי או למי שעשיתי את ה״כישוף״

אני מבינה שזה התעסקות עם דברים לא טובים שיכולים לפגוע בי או בצאצאים שלי ואני נורא רוצה לכפר על זה אבל חוששת שאין אפשרות

מה אני יכולה לעשות???

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שם כל כישוף, בכו"א אדם לא צריך להתעסק במה שאינו מבין שאין אלו דברי טעם. האדם צריך לעשות את הנכון והישר על פי הבנת השכל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והאר