משחקי מחשב, צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/11/22 11:15 כג בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני משחק מחשב בזמני הפנוי (כמובן שזה לא פוגע לי באורך חיים של התורה אני ברוך השם לומד גמרא כל יום בעזרת השם גם יתחיל ללמוד הלכה ועוד ונהנה מאוד מהלימוד)

אני משחק משחק אחד במחשב ובמשחק הזה הוא מצויר ושונה מהמציאות בציור הדמויות. וכאשר נכנסים למשחק יש תמונה של אחת מהדמויות עם גופיה

והיא לא מופיע במשחק עצמו אלא רק בתמונת הכניסה ומתי שנכנסים למשחק והיא מופיעה רק לכמה שניות

(שזאה בעיה היחידה במשחק ושאר המשחק בסדר גמור ולא כולל אלימות אלא ספורט)

חשוב לציין! שהזמן שאני משחק הוא מאוד מוגבל והוא בכלל בכלל לא משפיע על אורך חיי היום יומיים.

כבוד הרב עוד דבר אני משתדל ברוך השם בעיקר בדור הזה מכל עיניני הפריצות

האם מותר לי לשחק במשחק הזה

השאלה הזאת נובעת רק ממקום של להישאר כמה שיותר קרוב לקהב"ה

אשמח לדעת תורה

תודה רבה כבוד הרבה חג שמח

tahirnahman11@gmail.com

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם אתה יכול לא להביט למכשיר בשעה שהמשחק עולה כך שלא תראה בכלל את הדמות עם הגופיה - לכאורה הכל כשר.

אבל האמת הרבה יותר מסובכת - מפני שמשחקים כאלה בסופו של דבר משפיעים עליך בכל מני דרכים - לחלקם אתה מודע ולחלקם אינך מודע.

לכן בשאלה כזאת נכון לגשת אל דמות תורנית שמכירה אותך, כדי שיעריך מצד אחד עד כמה משחק זה עלול להשפיע עליך לרעה, ומצד שני יברר מה יקרה אם יאמר לך שלא לשחק במשחק זה - האם זה ידחוף אותך קדימה או אחורה?

בקיצור - כפי שאתה רואה כאן. הסברתי לך מדוע עליך לפנות אל מי שמכיר אותך כדי לקבל תשובה נכונה לשאלה שלך.