ואם עדיין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/10/22 10:50 יד בתשרי התשפג

שאלה

ואם עדיין נגיד כל העם היהודי יפר את הברית שלו עם אלוהים?לא ירצה פשוט שום קשר איתו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כאשר מאמינים באמת - אז בטוחים ללא כל ספק שהדבר נכון. לכן הפתיחה שלך: "ואם נגיד עדיין..." לא מתקבלת. אנחנו בטוחים שלעולם לעולם לא יקרה שכל העם יפר את הברית, לכן האפשרות הזאת לא עולה על הפרק.

תאר לעצמך שמישהו חושב שהעולם שטוח. אתה מסביר לו שהעולם הוא כדור. בסוף הוא אומר לך - "ואם בכל זאת העולם שטוח..."