ק"ש שעל המיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/10/22 23:07 יג בתשרי התשפג

שאלה

שלום לרב, אנחנו חוזרים בתשובה ומתחזקים מיום ליום ברוך ה', אך יש לנו קצת חוסר סדר בכל מיני מצוות וברכות וכו', מכיוון שאין לנו מישהו שיכול לתת לנו תשובה מספיק טובה אנחנו פונים אליך,חלק מהמקורות אומרים שצריך גם ברכת כוהנים והמלאך הגואל, חלק אומרים אחרת, נשמח לדעת מהו סדר התפילות שאומרים בקריאת שמע שעל המיטה כדי שנוכל לומר כל לילה.

תודה מראש, יוסי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריכם ישראל

תתפללו תמיד מסידור בנוסח אחד (אינני יודע אם אתם אשכנזים ספרדים אחרים), אבל אדם צריך לבחור את הנוסח שהוא מתפלל וכל התפילות לפי אותו הנוסח, רוב הסידורים החדשים מוגים היטב ואין בהם הרבה טעויות, לכן כל עדה בוחרת את הנוסח שלה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ