מכות "בצחוק": חיבה מותרת או אלימות אסורה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/10/22 08:06 ב בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב, השאלה הזאת אולי נשמעת קצת מצחיקה, אבל אני באמת רוצה לדעת את התשובה.

אני וחבר שלי (בעלי לעתיד בעז"ה) כבר ביחד מעל לשנה וחצי, ב"ה שומרים נגיעה והכל.

והתווכחתי איתו אם אנחנו יכולים לריב מכות, כמובן לא מכות שיכולות בטעות לפגוע רציני, אלא סתם מכות בצחוק כזה, הוא אומר משהו שמחייב "כאפת שטות" או שכזה ממש זורם לדחוף אותו כי הוא אמר משהו מצחיק-מביך.

אשמח להסבר למה כן או למה לא.

תשובה

שלום לך.

איזה כיף לראות את ההתאהבות והאהבה שלכם בין השורות.

שבעזה"י הדרך שלכם יחד תצמיח אתכם, לא רק ביחד אלא גם כל אחד כשלעצמו.

האמת, אני מרגיש שיש פה שתי שאלות – השאלה הפורמלית, זאת שכתבת, שהיא ממש לא מצחיקה אלא הכי אמיתית בעולם!

לעומת זאת, יש שאלה נסתרת – מה שיש בין השורות.

אנחנו נשתדל לענות על שתי השאלות

השאלה הפורמלית

באופן גס, מבחינת מגע שנאסר בין בני זוג (כן, יש גם תקופות כאלה אחרי החתונה..) זה מגע של חיבה ומגע שעלול להוביל לחיבה.

לכן, אם היה מקום שהייתם צריכים לריב ממש מכות, ולא בצחוק, השאלה לא היתה נוגעת אם מותר לגעת או לא אלא באיך להכווין את שניכם לקבל עזרה אמיתית.

ב"ה אתם לא שם אלא מדובר במכת בצחוק, דחיפה בצחוק, קרי זה מגיע משובבות ומחיבה – ולכן בהסתכלות הדתית זה אסור.

אישית, הייתי אומר לכם את מה שאני אומר לילדים שלי ומה שאמרתי בעבר לתלמידים שלי – אין דבר כזה מכות בצחוק, בגלל שלמישהו אחד ה'בצחוק' נגמר לפני השני, לפעמים הפגיעה שתיווצר היא עמוקה מאוד (תלוי כמה המכות חמורות), ולפעמים זה רק מועקה בנפש שלא רואים ולא מדברים עליה, שבמובן מסוים היא יותר חמורה מהמכה הפיזית.

השאלה הנסתרת

השאלה הנסתרת היא המקום ממנו מגיע השאלה עצמה.

אתם הרי לא רוצים לפגוע אחד בשני, אז למה ללכת מכות בצחוק? למה לדחוף קצת?

מהסיבה הפשוטה שאתם רוצים לגעת. אתם רוצים את הקירבה.

יש משהו בתוך הלב שלכם שחושק במגע.

אפשר להתכחש לזה אבל חשוב להכיר שהרצון הזה הוא טבעי – אתם רוצים שהקשר ביניכם יתממש בכל רובד, לא רק השיח והדיבור אלא גם במגע.

הענין הוא שעם כל הרצון שהוא יהיה בעלך לעתיד, הוא רק לעתיד ועדין לא בפועל.

הבפועל הזה יקרה רק אחרי שתתחתנו ובעזה"י יהיה בנין עדי עד.

השאלה הנסתרת בעצם היא איך מתמודדים עם הרצון לקירבה והרצון לגעת.

יש צדדים של 'סור מרע' בו מגדירים מראש שנפגשים רק במקומות בהם יש אנשים ורואים אתכם, מרחקים מסוימים ביניכם ועוד. אני לא חושב שצריך להאריך בזה כי רוב הדברים הללו ידועים.

ה'עשה טוב' פחות מוכר.

אני יכול להציע את הקיצון המסוים וזה להגיד שזה הרצון, ובעצם יש פה נגיעה הרבה יותר עמוקה כי את אומרת מה את רוצה. יש זה מן החשיפה.

זה בעצם הקו המנחה של ה'עשה טוב' אם כי לא מחייב רמה הזו. קרי, לשתף יותר ולדבר על דברים יותר עמוקים שלכם. לא רק על דברים חיוביים. הרי לכל אחד יש גם צלקות וגם מקומות בנפש שאותם הוא רוצה לרפא, ובמובן מסוים זו הבקשה מבן הזוג – לרפא את זה.

יש פה מגע הרבה יותר עמוק בנפש שלא תמיד מגיעים אליו בדייטים גם לא פעם מגיעים אליו באופן לא מבוקר אחרי שמתחתנים ולכם זה יכול להיות מפתח מאוד גדול לקירבה בנפש ולא במגע.

מה את חושבת? מאוד מוזמנת להמשיך לשתף אותנו. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהצלחה!

נתנאל

מוקד חברים מקשיבים