קניית עליות לכיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/10/22 22:27 יג בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

שמרתי 1600 שקלים לכבוד כיפורים לכבוד לקיים מצוות לקניית עליות בכיפור הצלחתי ברוך השם לתרום 600 ונשאר 1000 כי היה הצעות גבוהות בעליות שאנשים הציאו השאלה היא מה לעשות עם הכסף שנשאר?

מותר לקנות ציצית קטן, ולתת לצדקה?

אני חושב שזה נדר והיה אתרת נדרים אותו זמן הייתי ליד ההיכל בלי סידור שהתחילו את אתרת הנדרים פשוט הייתי ושמעתי,

מה לעשות עם הכסף שנשאר?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה תורם לצדקה ומעשים טובים.

ייעדת 1600 שקל לטובת צדקה, אלא שאמרת שזה לעליות, אבל בעצם הכינות כסף לצדקה. יש לציין שאתה לכאורה לא חייב מכיוון שזה היה כסף שמיועד רק לעליות ולא זכית בהן ונשארת עם 1000 שקל, שהם לא הוקדשו, לכן מעיקר הדין לא חל על 1000 שקל אלו גדר של צדקה. אבל נראה מהמכתב שגם אלף שקל אלו רצית לתת לצדקה. לכן נראה שראוי שתתן את אלף השקל לטובת הציבור בצדקה ומעשים טובים.

שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ