איך אצום עם שני ילדים על הרצף האוטיסטי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/10/22 23:01 יג בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

שמי רות .ולי שני בנים על הרצף אחד בן 9 ואחד בן 6.הם בתפקוד נמוך .הקטן ילד מאד קשה בגדר מסכן את עצמו

עושה צרכים בטיטול לא מדבר ומביע תסכול בצעקות או נושך את עצמו .ביום כיפור אני צריכה להאכיל לחתל לרדוף אחריו הלוך ושוב .לשמור עליו 24 לא זזה ממנו דבר שמקשה עלי בצום ממש הוא כל רגע פותח מקרר נוגע בדברים אסורים .זה גורם ללי בסביבות שעה 2 לחולשה סחרחורות רעד בכל הגוף .אני מממש מפחדת .בסוף כל צום בשעה 2 בעלי מכין לי מים עם סוכר כי אני כמעט מתעלפת

אני בחרדה לצום

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה הגיעה לאחר יום הכפורים.

אני מקווה שהכל עבר בשלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ