עיסוק בתלמוד תורה בעולם העשיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/10/22 22:57 יג בתשרי התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול מה קורה עם אנשים שמאוד רוצים ללמוד תורה בעולם, אבל החיים עצמם לא מאפשרים ללמוד כמה שרק רוצה, והאדם לומד בדוחק, מה קורה איתו בעולם הבא על זה? הרי בסופו של דבר למרות שהאדם עשה את ההשתדלות ללמוד ולעשות שזה תפקידו בעולם, בסופו של דבר הוא בא עם ידע יחסית קטן יותר והוא יוכל להיכנס לפחות היכלות בעולם הבא בגלל שהידע שלו לא מספיק גדול להיכנס לשאר

ההיכלות, אשמח לדעת מה באמת קורה עם אותו אדם, אשמח לדעת את התשובה ואולי היא תעזור גם לי...

תודה רבה מראש וגמר חתימה טובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם צריך ללמוד כל הזמן שנותר לו מחיובי פרנסתו, אבל אין חובה ללמוד הכל.

מצוות תלמוד תורה היא מצווה חשובה ביותר ואדם צריך להשתדל בה. אבל לא בגלל העיסוק של שכר ועונש בעולם הבא, רק בגלל שכך הקב"ה צווה אותנו ואנו עושים רצונו. בכל התורה אין אזכרת עולם הבא כיוון שהתורה לא רצתה שמערכת שכר ועונש תנוהל על פי העולם הבא. על כן כל זמן פנוי תנצל לתורה, והיא תיישר אורחותיך.

בברכת שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ