התייעצות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/11/22 03:22 ו בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב ..

איני מוצאת את המקום שלי בעולם הזה.

אני לא יודעת מה לעשות בשבילי כל יום שעובר לא חוזר , פשוט מעבירה ימים .

אני מרגישה דיכאון אין לי כוח לכלום ,

אני בת 25 ועדיין לא החלטתי מה ללמוד .

יש לי אח עם פיגור שכלי שאני לא מבינה גם למה אלוהים שלח אותו אלינו במיוחד לאמא שלי , שהיא עצבנית וצועקת חסרת סבלנות, אני מרגישה שאין לי רוגע בבית ,

בקשר לצאת מהבית זה לא משתלם כי אני רוצה לחסוך .

למרות כל זאת יש לי רצון מאוד חזק להצליח וזה ,

הבעיה שאני מרגישה שזה סתם מתנגש וסתם לא טוב הרצון הזה כי אני בסופו של דבר /יום פשוט נשארת אותו דבר ..

ואין לי מנוחה נפש ,

אני פשוט לא רוצה את הרצון הזה שמבחינתי אני פשוט אחיה חיים רגילים וזהו ובלי כל מיני מחשבות ורצונות ...

תודה רבה על הסבלנות שקראת את זה מעריכה את זה מאוד .

שנה טובה

תשובה

שלום לך,

אכן מצבך קשה - חוסר הרצון לגבי החיים הוא מצב נפשי בו האדם שוקע רצון להצליח אינו נותן כיוון בחיים ולפעמים, אולי גם במקרה שלך, הוא מייאש ובולם אותך

תחשבי -

1. היכן את רוצה להיות בעוד 20 שנה. פשוט תעצמי עינים ותדמייני.

2. מה את רוצה לעשות בחודשים הקרובים, עבודה יציבה ממנה את נהיית.

במקרה שלך אינך צריכה להחליט מה ללמוד אלא בינתיים תמצאי עבודה עם סיפוק סביר.

במקביל תפני לאחד האירגונים המייעצים לאדם מה מתאים לו ללמוד. אם עשית שירות לאומי - זה בחינם או מכספי הפיקדון.

אח עם פיגור או אמא עצבנית - אלו אתגרים שהקב"ה שלח אליך. אם אינך מצליחה להתמודד - אל תחשבי על כך כעת. האלוקים לא פועל לפי הרצונות שלך, והמחשבות שלך עליו במונחים של בן אדם , אינם נכונים ורק מקטינים אותו.

בהצלחה

דוד לוי