קירוב רחוקים וייעוץ הלכה לחברות שלי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/09/22 18:34 ג בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה שלומד באולפנה בכיתה י"א, וכבר שנתיים וחצי שחברה שלי ואני פתחנו שיעורים קבועים בשבת אצלה בבית לנערות מתחזקות בגילנו. עם הזמן השיעורים ניהיו יותר ויותר רציניים ובאו יותר ויותר בנות. היום אנחנו יותר מעשרים בנות כל שבת. את השיעורים אני זוכה למסור. ויוצא שהרבה פעמים בנות שואלות אותי שאלות הלכתיות בפרטי שאני לא תמיד יודעת לענות עליהן. רציתי לשאול את הרב האם הוא יוכל לייעץ לי איך אוכל ללמוד הלכות על מנת לרכוש את הידע הזה שאני צריכה כדי לענות על השאלות בצורה כזאת שזה לא יפגע לי יותר מדי בלימודים ובלימוד לבגרויות?

תשובה

שלום לך שרה היקרה

את משתפת אותנו במפעל אדיר - מדהים להפגש עם העוצמות שיש בנוער שלנו, ובאלו שמצליחות להוציא אותם מהכוח אל הפועל

באופן כללי, אני חושב שהכי נכון זה להפנות אותן לרב. כיום יש גם קבוצות ווצאפ של שאלות הלכתיות שאפשר לשאול וגם ללמוד מהן הרבה: https://www.yeshiva.org.il/article/2946. כמובן חשוב לעודד אותן לפנות לרב האולפנא וכו'.

ביחס ללימוד הלכתי מסודר אני ממליץ על סדרת 'פניני הלכה', שיש אותה גם בספרים וגם באפליקציה

בהצלחה רבה!

טוביה