נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/22 11:05 ח בחשון התשפג

שאלה

לפני הכל חייבת לציין שזה אתר מדהים ומחזק תודה רבה על כך .

אני אדם מאוד מאמין מאז ומעולם תמיד

מצאתי זמן ביום לדבר עם בורא עולם .

לאחרונה מעיק עלי עניין נדרים, בהרבה מצבים בחיי ( בעיקר שהיה לי קשה בהם ) לקחתי על עצמי דברים ואמרתי שאני יעשה כמו תפילות או לתת סכום כסף לצדקה או כל מיני דברים שנדרתי שאני יעשה .

ולצערי הרבה מהם נאמרו בשעת קושי את חלקם אני לא מצליחה לזכור מה הם ואת חלקם לא מצליחה לקיים .

מה ניתן לעשות בנידון זה ממש מפריע לי?

מה הדין על נדרים שלא עושים ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

טוב שלא תדור משתדור ולא תקיים, על כן כדאי לגשת לפני יהודי ת"ח שיקח עמו עוד שני אנשים לעשות התרת נדרים, מה שאת זוכרת תפרטי ומה שלא תעשי התרת נדרים כללית. ותקבלי עלייך מכאן ואילך לא לנדור אלא לומר תמיד בלא נדר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ