שדה בשם מזיקין שמופיעה בסדרת טלוויזיה - האם היא אמיתית?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/09/22 03:03 ח באלול התשפב

שאלה

בסדרה לוציפר שבנטפליקס יש שדה בשם מזיקין שהייתה המענה הראשית בגהנום והיא הבת של לילית. רציתי לדעת האם השדה הזאת באמת קיימת? ללילית באמת הייתה בת שדה בשם מזיקין? או שהיא רק המצאה של כותבי הסדרה? ואם היא אמיתית איפה אני יכולה לקרוא עליה מידע מפורש בעברית?

תודה רבה מליאור

תשובה

שלום לך.

אכן יש שדה בשם זה.

אינני יודע ואינני חושב שיש לה בת בשם מזיקין. שהרי שם זה הוא שם כולל לכלל השדים והמזיקים הקיימים בעיקר בחו"ל.

באופן עקרוני שדה זו אכן אמיתית, והיא מוזכרת בעיקר בספר עץ חיים למהרח"ו, ובתלמוד הבבלי בכמה מקומות בקצרה. אין למיטב זכרוני מקורות רבים המדברים עליה. יש באוצר המדרשים (עמוד לה) סיפור על היווצרותה של שדה זו ומה שקרה איתה ועם אדם הראשון.

אגב, לדעת חכמים לא מעטים היא לא קיימת, והיא מתארת היזק ודעות כוזבות.

באופן כללי, לפי היהדות רצוי שנתמקד בעיקר בכוחות הטוב, ופחות בכוחות הטומאה....

שיהיה בהצלחה!

אבי