לשון הרע בפרסומים במסגרת העבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/22 11:15 ח בחשון התשפג

שאלה

אני עובדת בתרגום ויש לי לקוח משרד עורכי דין ששולח לי קבוע מאמרים לתרגום לאתר שלו בנושאים משפטיים. לאחרונה הוא שלח לי מאמר לתרגם בנושא מנהלי ארגוני פשע יהודיים במהלך ההיסטוריה, עם שמות. האם יש בעיה לתרגם את המאמר הזה לפרסום? תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שאם יש בהם יהודים שנפטרו הרי מלבד לשון הרע יש להוסיף שחז"ל אסרו לספר בגנות הנפטרים שכבר אינם, ובלשון העם "אחרי מות - קדושים". על כן נראה שיש לבקש שלא לתרגם מאמר זה בגלל קשיים רוחניים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ