טהרת המשפחה וגיל המעבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/01/23 19:23 כב בטבת התשפג

שאלה

אני בת 50 ובחודשים האחרונים לא היה לי מחזור באופן של זרימת דם כמו בוסת, אבל היו לי הפרשות שרובן צבעים טהורים וחלקן צבעים טמאים. במקביל יש לי תופעות של גיל המעבר כבר כשנה.

אני מתקשה לעשות הפסק טהרה ו 7 נקיים אבל, אני בכלל לא בטוחה שזה דם מחזור ושאני צריכה להיחשב טמאה.

אודה להדרכה איך להתייחס להפרשות הדמיות המועטות שלי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בנושאים אלו אני ממליץ לפנות לשיחה ישירה של אישה עם אישה. יותר נעים ויותר נכון.

להלן קישור לאתר יועצות ההלכה של נשמת, אם אפשרות פניה שונות:

https://www.yoatzot.org/hebrew/hotline/3265/