מיניות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/11/22 18:04 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול כמה שאלות שכבר זמן מה מטרידות אותי:

1. האם זה נכון שכל בני האדם נולדים עם נטייה מינית גם לצד השני?

כלומר, שבת תימשך גם לגברים בעיקר אבל גם קצת לנשים? וכן להפך?

2. אני נמשכת לשני המינים לצערי ומתמודדת עם זה מגיל צעיר. בעיניי זה ניסיון משמיים.

אבל אינני מצליחה לפתור אותו.. קשה לי נורא.

האם ישנה דרך להפסיק את המשיכה?

3. היה לי ניסיון פיזי עם חברה שגם היא נמשכת לשני המינים. הרבה פעמים הרגשתי חרטה על דברים שעשיתי ביחד איתה. הרגשתי שמה שאנחנו עושות הוא לא אחר מאשר תועבה ופריצות.

איך ניתן לכפר על המעשים?

4. אני לא רוצה לסטות מדרך השם.

אני חונכתי בבית דתי והיא חוזרת בתשובה. שתינו מאמינות שאנחנו עוברות ניסיון.

שתינו גם רוצות להקים בית כשר בישראל בעז״ה. בין החלומות הכי גדולים שלי מהיותי נערה הוא להתחתן ולהקים בית נאמן בישראל.

חברתי אוהבת נורא ילדים וגם היא רוצה להביא ילדים לעולם.

שתינו מבינות שיום יבוא ולכל אחת יהיה זיווג משלה בעז״ה.

אבל אני מפחדת שכשלאחת יהיה קשר עם גבר, השנייה תקנא ותרגיש ״נבגדת״ והקשרים לא יצליחו משום עין רעה שלא בכוונה.

אני לא רוצה לוותר על החברות הטובה שנרקמה בינינו, אך אני יודעת שיכול להיות שהמשיכה בינינו מעכבת את זיווג שתינו.

מה עלינו לעשות?

5. בעז״ה כשאתחתן, האם עליי לספר לבעלי על נטיותיי המיניות? או שעדיף שלא משום שלום בית? ושחלילה לא יהרהר על אהבתי אליו?

אני אמנם צעירה ולא חוויתי רבות מחיי אך השאלות האלו מטרידות אותי נורא.

אודה לך מאוד על תשובותייך.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך,

הקב"ה ברא את העולם כך שאנשים וגם בעלי חיים נמשכים לבני המין השני.

אצל בעלי החיים זה בד"כ רק בתקופת הייחום כדי להזדווג ולהפרות את המין, אצל בני האדם זה במשך כל הזמן כיון שאין זה רק לצרכי ריבוי טבעי אלא צורך נפשי ולכן בני האדם מקיימים יחסים.

בנוסף הקב"ה ברא את עולמו כך שלבני האדם יש בחירה חופשית ולפעמים האדם עומד בפני אתגר שעליו להתגבר עליו נסיון=נס להתנוסס, אחרי שמתגברים

1. לרוב בני האדם אין נטיה כזו. לעיתים יש בגיל שנות העשרה ספק בנער או בנערה בדבר זהותם המינית. בד"כ, אם לא מעצימים את הספקות הללו, אז הם נעלמים אחרי זמן קצר.

צריך לזכור שהקב"ה ברא את העולם כך שבגיל זה כבר ניתן היה להתחתן ולחיות עם בן זוג קבוע מהמין השני.

2. כנראה שהקב"ה רואה בך נשמה גדולה המסוגלת לעמוד בפני אתגרים גדולים. הדרך שאני יכול להציע לך, היא לשמור נגיעה. כמו שמבנים את בודאי שומרת נגיעה באופן מוחלט , כך תשתדלי לנהוג גם מבנות. אולי כנ"ל גם לגבי איסור ייחוד ובודאי לא להסתכל במקומות שתפקידם למשוך מינית את בן הזוג.

הכלל של חכמים בענינים אלו הוא "המרעיבו - שבע , והמשביעו רעב" . דהיינו ככל שעוסקים בכך יותר אז נמשכים לכך יותר ואם מתרחקים מענינים אלו אז פחות מרגישים צורך בהם.

3. אם אכן תפרשי מהחטא, תגדרי את עצמך בסייגים שלא ליפול שוב - אז יום הכיפורים מכפר על כך.

4. אני חושב שכבר כעת עליכן לנתק כל קשר בינכן. לא בשיחה ולא בדואל וכד' - כמו בן או בת הרוצים לנתק קשר אליו הם נמשכים. השלב הראשון בתשובתך הוא לנתק לגמרי כל קשר איתה, בכל מחיר.

גם במחיר הרס החברות שנרקמה בינכם - ללא ניתוק כזה , אתן עלולות לשקוע יותר ויותר בתועבה זו.

5. זו שאלה שמוקדם לשאול. אם תתחתני אחרי ששכחת לגמרי מהנטיה הזו וניתקת קשר ממנה כבר שנים רבות, אז אין צורך. אם זה עדין חי בזיכרונך, אז יתכן שצריך לספר - עוד חזון למועד

בהצלחה

דוד לוי