שמירת שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/11/22 09:00 ח בחשון התשפג

שאלה

כבוד הרב,

מזה כשנתיים שאני הולך ומתקרב אל תורת ישראל, הדת והאמונה.

אני תושב אילת, גרוש ומתגורר לבד.

אני רוצה להביא בפניך את הדברים שאותם אני מקיים היום:

1. מניח בבית תפילין כל יום ומתפלל תפילת שחרית בבית. (ברכות השחר, קריאת שמע, תפילת עמידה, שירו של יום וחולץ את התפילין).

2. קיבלתי על עצמי לקרוא כל יום 5 פרקי תהילים. (אני לא מבין כל מילה, אבל אבל אני קורא).

3. נוטל ידיים לפני האוכל וכמובן מברך לפני כל מאכל או משקה.

4. אני לובש ציצית.

5. קורא ק"ש שעל המיטה.

6. מברך ברכת המזון.

7. לא צופה בפייסבוק, איסטגרם וכאלה..... ( טלוויזיה כן). ואם כבר בפייסבוק אז רק שיעורי תורה.

8. מדליק נרות שבת.

9. צופה כל יום במספר שיעורי תורה של רבנים שונים ביוטיוב. (בעיקר את שיעוריו של הרב שניר גואטה).

10. שומר על כשרות מלאה!!!

11. לא יוצא למועדונים פאבים וכיוצ"ב.

12. אני חובש כיפה כמעט לאורך כל היום (פרט לעבודה).

**אינני מרגיש בשל עדיין ללכת לבית הכנסת. (נכון יותר מתבייש). מקווה שבקרוב אנסה ואעיז ללכת לכולל כלשהו כדי לראות איך לומדים שם לבד ובחברותא.

**עדיין משתתף בשמחות מעורבות של המשפחה בלבד.

ובעיקר מנסה לצעוד ולשמור על כל מה שניתן, כשאני מקווה להתחיל ולהתפלל גם מנחה וערבית.

**ביחד עם כל זאת, עדיין קשה לי מאוד מאוד מאוד לשמור על השבת כולה. בכל שבוע אני מבטיח לעצמי לשמור שבת, אך בסוף "נופל". החלטתי להתחיל לשמור שבת מספר שעות בכל שבת, ולאט לאט להאריך את זמן שמירת השבת ושמהשמיים יעזרו לי לשמור את השבת כולה על כל הלכותיה. (היום זה ממש לא קורה).

רציתי לברר עם הרב האם אי שמירת השבת כולה וכהלכותיה, אם זה בעצם מבטל את כל מצוותי האחרות, ושאני מקיים את המצוות שאני מקיים בבחינת "ברכה לבטלה".

אודה מאוד לתשובתך.

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות,

אמנם יהודי צריך לשמור את כל השבת, אבל כל דקה עומדת בפני עצמה, ואם שמרת שבת כמה שעות ואחר כך חיללת שבת בזמן מסוים - על הזמן ששמרת שבת , מצוין , ועל חילול השבת , צריך לשוב בתשובה.

קיום מצוות איננה מועדון שחברים בו או לא, אלא כל מעשה נדון בפני עצמו.

הערות לדבריך:

מה שאתה עושה זה מצוין.

לדעתי כדאי לך לקרוא תהילים עם פירוש ולנסות להבין מה שאתה קורא.

תלך לתפילות בית הכנסת, לפחות בשבת - אין לך מה להתבייש. אתה יכול לבחור במקום גדול או במקום קטן, אבל זה ימלא לך את השבת.

כמו כן קריאת ספרי חול בשבת יכולה לעזור לך להמנע מחילול שבת .

תקפיד מאד להמשיך ללכת לשמחות משפחתיות, גם אם הן מעורבות בלי לרקוד כמובן

חבישת כיפה אינה חובה ותעשה זאת לפי מה שנח לך

בהצלחה

דוד לוי