העבר רודף אחריי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/22 11:11 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום רב

לפני כ8שנים התגרשתי אחרי אלימות מאוד קשה נפשית כלכלית ופיזית כיום יש לי ילד בן 14 שסובל מבעיות ריגשיות

אחרי איומים שלא פסקו גם לאחר הגרושים וגם לאחר נישואיו השניים של הגרוש התחלתי להלחם בבית משפט לעבור לאיזור אחר עם הילד להוריי,עברתי שנתיים מטלטלות נפשית בבתי משפט עד שקיבלתי אישור לעבור

כדי להעניש אותי הגרוש מעל שנתיים הפסיק לשלם מזונות והפסיק להיות בקשר עם הילד לחלוטין

בגלל המצב והלחץ שכנראה הייתי מצויה בו לפני כחצי שנה עברתי ארוע מוחי שההשלכות שלו זה פגיעה עיצבית ברגליים ובשביל ללכת נעזרת בהליכון

יש לי כבר הרבה זמן תחושה שמישהו מנסה לפגוע בי בצורה קשה מרחוק כאילו סוג של עיין הרע או איזה משהו אחר

החיים שלי פשוט פתאום נעצרו מכל הבחינות,פרנסה זוגיות השמחת חיים שהיתה לי נעלמה ואני כל הזמן עצבנית אין לי חשק לעשות כלום

מרגישה שהגרוש כמו צל עליי

איך אפשר למנוע את הרגשות האלה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קשה לקרוא את הדברים שאת כותבת, ויש לטפל בהם בהקדם, דברים כאלו רק הם מסתבכים וגורמים לקשיים נוספים. על כן יש ללכת תחילה לייעוץ של אנשי מקצוע שיודעים לטפל בכך, עדיף שיהיו שומרי תורה ומצוות. ומאידך להרבות בתפילות ובקשות מבורא עולם (תהילים) שיעזור לך להתמודד עם המצב הקשה. בשילוב שני הדברים א. ייעוץ ב. תפילה אי"ה תוכלי להתגבר על הקשיים שאת עומדת בפניהם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ