זוגיות בפער של 23 שנים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/02/23 19:01 כז בשבט התשפג

שאלה

שלום,

אשמח לדבר דעה בנושא מערכת יחסים בעלת פער משמעותי בין בני הזוג (אישה צעירה עם גבר מבוגר ו/או להופכה).

לפני קצת מעל חצי שנה הכרתי גבר שנדמה שהיה בנינו חיבור לא מתוכנן אבל מאוד נוכח כבר מההתחלה למרות הפער של 23 שנים.

משהו באדם שהוא והאדם שאני נתן לי תחושה בפעם הראשונה של מאזן טבעי וחיבור בין נשמות, למרות ההיגיון הבריא כביכול... ולאחר חודש בחברת אחד והשניה היה קשה לשנינו להסתיר את הרגש ונכנסנו לזוגיות למרות שהוא גרוש ואבא לשניים, ואני רווקה שלא נישאה אף לא פעם (הוא לא ויתר על אהבה ואני לא מוותרת על בית בעז"ה).

אחרי חצי שנה של זוגיות בונה ומאושרת שמעתי דעות תמיכה, ביקורת, וגם דאגה ממקורבי, אך בליבי מצאתי עד כה שלוות נפש ואהבה מבריאת לב בזוגיות שלי עם האדם הזה ועיקר רצוני זה הטוב לשנינו.

מה הנכון על זוג כמונו לעשות?

- תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תפילתנו תמיד היא שימלא ה' את משאלות לבנו לטובה. התפילה הזו בולטת מול שירה היפה של נעמי שמר "כל שנבקש לו יהי". אנו מבקשים מהקב"ה שימלא את המשאלות הטובות שלנו. לא את כולן.

אני כמובן לא יודע לומר האם טוב הדבר או רע.

זה לא תחום המומחיות שלי.

נראה לי שאף אחד לא יכול לדעת.

אמנם, מבחינה סטטיסטית, בוודאי שניתן להביא עדויות לכאן או לכאן, אבל אתם לא סטטיסטיקה, כי אם זוג אחד, שצריך לקבוע את דרכו.

מניסיוני למדתי כי אין כללים בתחום זה, וההכרעה היא שלכם בלבד.

הסיכוי - שלכם; הסיכון - שלכם; האפשרויות - שלכם; ולא זו בלבד, אלא שהרבה מאוד תלוי בכם. אם אתם כורתים ברית ומממשים אותה בהשקעה, בעבודה, בהבנת עולם הזוגיות ומשמעותה וכדו' - האופק פתוח.

כל טוב ושמחה