הדת וסכיזופרניה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/10/18 17:49 יט בחשון התשעט

שאלה

שלום וברכה,

שמיעת קולות בת קול לדוגמא. פגישת מלאכים, כשם שאברהם פגש 3 מלאכים. תנא שיכל עם עיניו לשרוף עופות בשמיים כחלק מיכולות על.

על פניו, במציאות של ימיניו אם מישהו יטען שהוא יכול לעשות אחד מהשלושה האלה, נאמר עליו שהוא סכיזופרן.

אבקש מכבוד הרב, שיסביר את ההבדלים. מתי אפשר לדעת שבנאדם שומע בת קול זה תקין לפי התורה ומתי שבנאדם שומע קולות אז מדובר בחולה סכיזופרן.

אודה לך על תשובתך, תודה!

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מעניינת מאוד מאוד.

אולם לי אין את הכלים לענות עליה.

למעלה מכך, הטענה הזו אכן נטענה מול הנביאים: ״משוגע הנביא, אויל איש הרוח״, ובכלל - כל המאבק נגד נביאי השקר היה צריך להתעמת עם הנושא הזה.

עסקתי בזה בימי העיון בתנ״ך השנה:

עמדתי העקרונית מתחילה מהסוף להתחלה.

אני מאמין שיש כלים להבחין בכך, ושהיו כלים כאלה בימים קדומים, שאם לא כן - לא ניתן לפעול כנגד אלה שלא נענו לדברי הנבואה האלה.

כל טוב ויישר כוח