תשובה על נגיעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/03 15:14 ח בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

אני תלמיד בכתה י' ויש לי חברה גם היא בכתה י' כשנהינו חברים ידענו שנשמור נגיעה עד אחרי החתונה (בע"ה).

עם הזמן, הגענו למצב של אי שמירת נגיעה ולפני ראש השנה החלטנו שנינו שנקח את עצמנו בידיים ונחזור בתשובה שלמה.

ברצוננו לדעת איך עוד נוכל לכפר על מעשינו חוץ מחזרה בתשובה, כדי שהקב"ה ימחל לנו.

נ.ב.

מטרתנו היא להגיע לחופה (בע"ה)

נשמח מאוד אם תענה לנו בהקדם.

תודה.

תשובה

בס"ד

יש דבר אחד שאתם צריכים לעשות ומיד:
להפרד
להפרד.

לא להפגש. לא לדבר. לא בטלפון. לא באינטרנט. לא בsms לא במכתבים ולא באותו רחוב. לא לבד ולא ביחד עם אחרים.

פשוט להפרד
לגמרי
לגמרי.

אתה רואה שזה לא כל כך פשוט לבצע את מה שקבעתם לעצמכם.
למה?
כי כשנמצאים ביחד היצרים הם כל כך חזקים. הרבה יותר מאשר כשמחליטים את הדבר בדיבור מרוחק.

עוד דע לך שגם היצרים לא קופאים על שמריהם - אף פעם - הם הולכים ומתחזקים. כך אלוקים ברא אותם.
לכן אני אומר לכם (כמעט בודאות) שאם לא תפרדו היום אתם עלולים ח"ו להגיע למעשים יותר חמורים וזה יהיה באמת כואב כואב כואב.

אם תרצו להתחתן בגיל המיועד - בבקשה ובשמחה גדולה. אבל היום אתם צריכים להפרד.

בהצלחה

ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=21861