תשובה על נגיעה בבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/02 21:45 כו באב התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

ב"ה התחזקתי בנושאי צניעות ואמונה עד שאני מעביר שיעורים גם לנערים ואני עצמי נער בן 18

אולם בעבר לפני שנה הייתי נוגע בבנות וב"ה הפסקתי...

אבל אני מפחד שחילקתי את הלב שלי לכמה בנות ואיפה אישתי לעתיד בוא ,איפה "מצפוני"

מה אני עושה ע"מ לחזור בתשובה ו"להיוולד" מחדש?

בציפיה לגאולה שלמה

תשובה

בס"ד

"חזק וברוך" על ההחלטה.

דע לך כי יש כלל חשוב הנוגע לגופו של אדם והוא היכולת לתקן. שהרי מי שנשברה ידו יודע שכאשר מניחים את היד בגבס בצורה ישירה היא מתאחה. גם פצע מתאחה בסופו של דבר. הכלל הזה נוגע לרוב גדול של הפצעים והשברים.
כך גם נפשו של אדם יכולה להתרפא ולהחזיר מצב לקדמותו. לפעמים נשארת צלקת ולפעמים גם זה לא.

בריפוי - מנקים את היד בחומרים סטרילים. שמים משחה שמסייעת לגוף בריפוי. עוטפים את היד בתחבושת או בגבס.
גם בריפוי הנפש - התשובה היא תשובת המשקל. דהיינו להחמיר בענין זה של בנות כמו ההלכה ואפילו יותר ממה שההלכה מחייבת.

שלא להתבונן באתרי אנטרנט שמועדים לפורענות. (שמעתי שיש אפשרות לצווות על המחשב במקום הנקרא "כלים" - מתקדם" שלא להראות שום תמונה. וזה עצה חשובה).
שלא להסתכל בנשים אפילו לבושות צנוע.
שלא להסתכל בנשים אפילו בלי התבוננות.
שלא לנגוע בנשים אפילו באקראי. לברוח אפילו מ"ספק ספיקא" של מגע.
שלא לחשוב בנשים.
שלא לדבר עם נשים אפילו שיחה קלה.

רואה אתה כאן כמה הנהגות שחלקן הן הכרחיות וחלקן הם חומרות קלות או קשות. את ההכרחיות בצע מיד. ואת החמורות תנסה לקיים כלל יכולתך.
גם אם נראה לך שזה באפשרותך - בצע את זה בלי לקבל על עצמך כ"נדר", נסה להתנהג בדרך של קדושה.

דבר זה אפשר גם אם אתה לומד בישיבה כל היום וגם אם אתה לומד באוניברסיטה שיש בה בנות. רק שבאוניברסיטה חלק מההנהגות הללו או הן הכרחיות ויותר נדרשות.

מברך אותך שתוכל לעמוד בהחלטתך בכבוד.