תשובה על דריסת בעל חיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/03/02 02:49 כח באדר התשסב

שאלה

כבוד הרב

אתמול בלילה חתול התפרצה לכביש ודרסתי אותה בשוגג.חזרתי לראות וראיתי אותה מוטלת על הכביש אני מרגיש עם זה לא טוב.

האם הדבר נחשב לעוון וכיצד אני יכול לכפר

בברכה

רפי

תשובה

בס"ד

בודאי שיש צורך להמנע מפגיעה בבעלי חיים. יש מחלוקת האם האיסור לצער בעלי חיים הוא מהתורה או מדרבנן. בכל מקרה הוא אסור. ומובא בתורה בכמה מקומות לא לצער שור וחמור ולא יונה
הגודל לא משנה כי לענין שבת למדנו שההורג כנה כהורג גמל.
מותר לאכול בעלי חיים ובלבד ששוחטים אותם כהלכה דהיינו בסכין שאינה קורעת וחותכת כמעט בלי כאב.

לענינך.
אם דבר זה קרה בשוגג או באונס כפי שתארת - אינך צריך לעשות על זה תשובה.
אם כן אתה רוצה להחמיר על עצמך, עליך להזהר יותר לא לצער שום בעל חי אפילו לא בן אדם, וזה קרוב במידת מה למה שהיה עושה האר"י ז"ל.