תרופות ביו''כ דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/03 13:11 ד בתשרי התשסד

שאלה

בעקבות עונת המעבר הצטננתי בצורה קשה והרופא נתן לי 2 סוגים של כדורים ללחה ולנזלת! הטיפול של התרופות צריך להמשך 7 ימים וחייבים לגמור את ה7 ימים האלה כדי שהטיפול יצא מושלם וטוב!

הבעיה היא שהתחלתי את זה היום (יום חמישי) וביום כיפור אני עדיין לא יגמור את הטיפול! מה שרציתי לשאול זה האם אני צריכה לקחת את הכדור שצריך לשתות איתו הרבה מים! או לוותר על זה יום 1?

תשובה

בס"ד

במקרה שלך הייתי מחכה לראות מה יהיה ביום האחרון. כי כשהרופאים קובעים שבעה ימים - זו קביעה שרירותית המתאימה לכסות את רוב המקרים. אמנם יש מקרים שמספיק לקחת חצי מכמות התרופה או חצי מהימים או שני החציים.

בכל מקרה אם את רואה שהמצב ביום האחרון לא כל כך קשה - את יכולה לותר על היום האחרון.
ואם המצב קשה - כנראה שהתרופה לא שווה כל כך הרבה.

רפואה שלמה