תרומת איברים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/05/02 16:26 כב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום.

ברצוני לדעת מהו יחס ההלכה לתרומת איברים, והאם מותר לתרום להשתלה כל איבר?

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה י"ד סיון תשס"ב

לאליס שלום רב!

רבות נכתב בנושא זה, אני ממליץ לך לעיין במאמרים שנכתבו בקבצי תחומין ואסיא ובמקומות נוספים.
באופן כללי הצלת נפשות זה ערך עליון בתורה, ובודאי שההלכה מתייחסת לענין זה, אלא שכשמדובר על תרומת אברים ערך זה עלול להתנגש עם ערכים אחרים כמו: ניוול המת, או סיכון התורם ואפילו הריגתו, וכאן מתחילות הבעיות.
אם מדובר בהוצאת אברים מן המת, כשהמיתה היא ודאית כמו קרנית של העין הפוסקים מתירים.
כשמדובר על אברים שהוצאתם חייבת להיות כשהאדם נמצא בין חיים למות, כאן דנים הפוסקים על קביעת רגע המות ועל פי ענין זה קיימת ההתייחסות ההלכתית.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת