תרומת איברים וניסויים

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 23/01/02 04:23 י בשבט התשסב

שאלה

האם מותר לתרום איברים מקרוב שמת או האם מותר

להתנדב לניסויים כימיים או ביולוגים בבני-אדם

או בבע"ח.

תשובה

באופן עקרוני מותר לתרום איברים לאחר המוות לצורך הצלת חיים הבעיה שקיימת בענין זה היא לגבי איברים שיש להוציא מגוף התורם כאשר מערכת הנשימה עדיין עובדת כגון: לב וריאה כך שמתעוררת בעיה של קביעת רגע המוות ובשאלה זו חלוקות הדעות האם וכיצד ניתן לקבוע מוות כאשר מערכת הנשימה עובדת ע"י אמצעים מלאכותיים. החלטת הרבנות הראשית שניתן להסתמך על מות מוחי בתנאים מסוימים. אינני בטוח שבבתי החולים עומדים בתנאים אלו.
נראה לי שניסויים שכרוכים בסכון והתועלת לא ברורה יש להמנע.
מותר לעשות ניסויים בבע"ח לצורך רפואת האדם אפי' שאין ודאות בתועלת הניסוי.