תרומת אברים

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/01/02 06:55 יא בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

בשבועות האחרונים רצה פרסומת לעידוד תרומת איברים.

לפני מספר שבועות התפרסמה כתבה באחד העיתונים

לגבי השתלת איברים ונאמר שם שאחוז הדתיים שתורמים הוא קטן.

האם יש בעיה בתרומת אברים מבחינת הדת?

ואם כן כיצד יכול אדם דתי לצפות לתרומה כאשר הוא בעצמו אינו תורם?!

במידה ואין שום איסור הלכתי למה אחוז התורמים הדתיים נמוך? הרי אנו בתור דתיים אמורים להכיר בערך העצום של החיים.

תודה מראש

ושלא נזדקק

תשובה

ב"ה

שלומות,

1. ברור שבתרומת איברים יש בעיות הלכתיות רבות. אולם כאן מדובר בהצלת נפשות ולכן ניתן להקל בכגון זה בתנאי שיש פוסק הלכה שמפקח על התרומה.
2. הבעיה העקרית קשורה בשאלה אם הרופאים מקפידים על קביעת רגע המוות על פי ההלכה. לכן יש צורך בפיקוח.
3. אם לא ידוע אם יש פיקוח, חשוב לתרום איברים אבל לא לסמן את הלב והכבד שלגביהם יש בעיה הקשורה בקביעת רגע המוות. באיברים אלה יש חשיבות שהלקיחה תהיה סמוכה מאוד למוות.
4. יש מיעוט פוסקים שמתירים לתרום גם אם לא יודעים כיצד ינהגו הרופאים הללו אם ההנחיה הכללית היא להקפיד על רגע המוות על פי ההלכה.

סוף דבר, זוהי מצווה חשובה ויש לפעול להפצתה גם בקרב דתיים.

בברכה,

שי