תקראו לזה איך שתרצו...

חדשות כיפה הרב בני לאו 21/04/02 13:46 ט באייר התשסב

שאלה

זה דיי דחוף!

ב"ה

כבוד הרב!

השאלה שלי היא כזאת:

כבר במשך כמה ימים מדברים איתי על זה שלבנים אסור לחשוב על בנות ולהפך.

האיסור הזה נראה לי קצת מוזר, ולפחות אין לי מושג מה הטעם לאיסור הזה, אז בבקשה אם אתה יכול לענות לי בהקדם, אני ממש אשמח.

תשובה

שלום
מי דבר איתך על כך שלבנים אסור לחשוב על בנות ולהיפך? צריך לחשוב אך בזמן הנכון ועל האשה הנכונה. היינו איש צריך לחשוב על אשתו ואשה על בעלה.
אי אפשר לאסור מחשבות, אך אפשר לכוון אותן. אם אנחנו רוצים לשמור את הקשר הבריא והטוב בין איש ואשה לזמן המתאים כדאי לכוון את המחשבות בהתאם. בחור צעיר שחושב על בחורות סתם, ממלא את הראש שלו בדמיונות ופנטזיות שלא מוליכות לשום דבר חיובי. אז בשביל מה זה טוב? (וכן להיפך)
בברכה
בני לאו