תפילת תשלומים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/02/02 09:17 ז באדר התשסב

שאלה

1- במידה ופיספסתי תפילת מנחה בשבת, האם עלי להתפלל פעמיים ערבית של חול,

2- או לחילופין פיספסתי תפילת מינחה בראש חדש, לכל הדעות צריך לחזור, האם עלי להתפלל פעמיים ערבית רגילה ללא יעלה ויבוא על התשלומים??

תודה מראש.

יריב

תשובה

בס"ד

1- כך מופיעה ההלכה בבן איש חי - הלכות שנה ראשונה - פרשת משפטים
מי שטעה ולא התפלל מנחה בערב שבת - מתפלל ערבית שתים של שבת, הראשונה לערבית ושניה לתשלומין.
ואם טעה ולא התפלל מנחה בשבת - מתפלל במוצאי שבת ערבית שתים של חול, ומבדיל (אתה חוננתנו) בראשונה, ואינו מבדיל בשניה.
2- כאשר אדם התפלל לא מנחה בראש חודש - מתפלל תשלומים של מוצאי ראש חודש ולא אומר יעלה ויבוא כדלעיל.
כאשר אדם התפלל מנחה בראש חודש ושכח יעלה ויבוא מתפלל תשלומים של מוצאי ראש חודש ולא אומר יעלה ויבוא בשניהם וכיון שיש בזה ספק יאמר תנאי אם תפילתי חובה הרי זהו חובה ואם מיותרת הרי זו תשלומין