תפילת שמונה עשרה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 05/08/02 13:23 כז באב התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

בזמן האחרון אני הוספתי חלקי תפילה משל עצמי בתפילת שמונה עשרה לאור המצב הבטחוני, הכלכלי, החברתי, הדתי ועוד. בכל ברכה אחרי שאני מסיים את התוכן של הברכה אני מוסיף קצת מעצמי ואז אני מברך: ברוך אתה...

האם אני נוהג כדין ואם לא, מתי ואיך אני כן יכול להתפלל תפילה משל עצמי?

תשובה

מכיון שאתה מתפלל על הציבור, עליך לבקש את בקשותיך בלשון רבים. וכדי שלא תראה כמוסיף על מטבע הברכות שתקנו חז"ל, עליך להוסיף את בקשותיך כפי שציינת לפני חתימת כל אחת מהברכות האמצעיות (שו"ע סימן קי"ט, משנה ברורה שם סק"ח).