תפילת רפורמים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 01:47 ג בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב!!!

האם רפומים וארטודוקסים יכולים להתפלל באותו ביה"כ כאשר הרפורמים מתפללים גבר ליד אישה

והאורטודוקסים עם הפרדה? תודה מראש

תשובה

לא.

ספק אם התפילה הזו נשמעת.

תפילה רפורמית אינה תפילה. אי אפשר להתפלל לאלוקים תוך כדי התרסה נגדו.

בעקרון זה לא שונה הרבה מהפרמיטיבים באפריקה שהמציאו להם דרך לפנות לאלוקים בתופים ובהקרבת בני אדם וחשבו שאלוקים שומע להם.
רק שכאן זה יותר הומני ויפה אבל בעקרון אלוקים שומע לשניהם באותה מידה.

הפניה לאלוקים רק בדרך שהוא מתווה. ותפילה רפורמית אינה הדרך שהוא התווה. זאת דרך שהותוותה על ידם.

הוא קבע ארץ ישראל והם קבעו גרמניה ואמריקה. הוא קבע מצוות והם ביטלו אותם. הוא קבע עם ישראל והם ביטלו את דבריו.

התפילה שלהם היא חוצפה! לא?

למה שהוא ישמע לדבריהם?
לא כדאי להיות לידם: כבר אמרו חכמינו "אוי ואוי"