תפילת נשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/03 09:33 ז באב התשסג

שאלה

שלום,

יוצא לי לפעמים בחופש הגדול לא לקום כל כך מוקדם כך שאני מפספסת את זמן תפילת שחרית . אז מה שאני עושה זה מתפללת מנחה. רציתי לדעת אם זה בסדר שאני מתפללת מנחה ולא שחרית?

והאם יש חשיבות יותר גדולה לתפילת שחרית מאשר למנחה. מהבחינה הזאת שנשים חייבות בתפילה אחת ביום.

ועוד דבר שרציתי לדעת זה האם באמת הם חייבות

רק בתפילה אחת על פי רב הדעות?

בתודה מראש...

תשובה

בס"ד

תפילה בבוקר משנה את כל היום לטובה.
הוא מתחיל שמח
הוא מתחיל ישר
הוא מתחיל מחובר.

אחר כך כל היום הולך אחרת. ולכן העיקר היא תפילת שחרית. כל הענין של תפילת מנחה הוא לראות האם פעלנו נכון בתפילת שחרית והאם הצלחנו לישם את התפילה בחיים.

תפילת מנחה היא כעין חשבון נפש על התפילה של הבוקר. ומכאן תביני שקשה להתפלל מנחה בלי להתפלל שחרית.

לכן אם את מתפללת תפילה אחת העצה שלי היא להתפלל דוקא תפילת שחרית. כי היא העיקר.

לעצם השאלה הדעה ההלכתית שלי שאשה חייבת יותר מתפילה אחת. כיון שהחיוב תפילה שלה הוא כמו של גברים. אבל אני לא רוצה לפרסם אותה "מוטב יהיו שוגגים ולא יהיו מזידים".

כיון ששאלת אני אומר לך את דעתי.

בהצלחה

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=25595