תפילת כלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 13:54 כ בתמוז התשסב

שאלה

אני מחפשת את נוסח התפילה שאומרת הכלה לפני כניסתה לחופה

תשובה

ב"ה

שלום.

מצ"ב נוסח תפילה לכלה: מזל טוב.

תפילה לכלה

אלוקים מושיב יחידים ביתה. ויאמר אלוקים נעשה אדם בצלמינו כדמותינו. ויברא אלוקים את האדם בצלמו, בצלם אלוקים ברא אותו. ויבן ה' אלוקים את הצלע, אשר לקח מן האדם לאשה, ויביאה אל האדם, ויברך אותם אלוקים ויאמר להם "פרו ורבו ומילאו את הארץ".

אתה הוא ה' האלוקים, הא-ל הגדול הגיבור והנורא. אתה עשית את השמים ואת הארץ, אתה הוא יוצר האדם ונפחת בו רוח ונשמה ובראת איש ואשה ורשמת בהם שמך הקדוש יו"ד באיש וה"א באשה, למען דעת וללמד אותם לאמור: זכו - שכינה ביניהם.

לכן אני האשה הניצבת לפניך היום, ה' האלוקים, אלוקים קדושים, המוכנת ומזומנת בקדושה וטהרה, כדת משה וישראל עבדיך ליכנס לחופה עם החתן בעלי. הנני מפלת תפילה ותחנונים לפני כסא כבודך בעת ובעונה הזאת, שאתה מוחל לי ולבעלי על כל עוונותינו וחטאתינו ואשמותינו
ככתוב: מצא אשה מצא טוב ויפק רצון מה'. ועוונותינו מתפקקין על ידי תשובה ומעשים טובים וחופה. אמן.

בברכה,

עוזיאל