תפילת הדרך במטוס-די דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 08:25 ח באב התשסג

שאלה

אחרי איזה מרחק צריך להגיד תפילת הדרך במטוס?

ואם אני לא יודע כמה עברנו?

תשובה

בס"ד

לומר את התפילה מיד עם ההמראה. ואם לא אמרת - אמור בכל רגע לפני הנחיתה.

וזה הנוסח של תפילת הדרך לטסים באויר:

[יְהִי רָצוֹן מִלּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, קוֹנֵה שָׁמַיִם וָאָרֶץ. שֶׁתּוֹלִיכֵנוּ לשָׁלוֹם ותַטִּיסֵנוּ לשָׁלוֹם ותַגִּיעֵנוּ לִמְחוֹז חֶפְצֵנוּ לחַיִּים וּלְשִׂמְחָה וּלְשָׁלוֹם. וּתְמַלּטֵנוּ מֵרוּחַ סוֹעָה וָסַעַר וּמִשָׁעוֹת רָעוֹת הַמִּתְרַגּשׁוֹת לָבוֹא לָעוֹלָם, וּמִכָּל מִינֵי תַקָּלוֹת וּפֻרְעָנֻיּוֹת. שׁמְרֵנוּ והַצִילֵנוּ בּתוֹךְ כָּל אַחֵינוּ בּנֵי יִשְׂרָאֵל הַטָּסִים בִּנְתִיבֵי אֲוִיר והָעוֹברִים בּארְחוֹת יָם ודַרְכֵי יַבָּשָׁה, מִכַּף כּל אוֹיֵב ואוֹרֵב. וּמִכּל אָסוֹן וָנֵזֶק, וּמִכּל צַעַר וצָרָה,
אָנָּא, אַמֵּץ ידֵי הָאוֹחֲזִים בַּהֶגֶה והָכֵן רוּחָם להַנְהִגֵנוּ לשָׁלוֹם כִּי בּךָ בִּלְבַד חָסִינוּ מֵעַתָּה ועַד עוֹלָם. כִּי אֵל שׁוֹמֵעַ תּפִלָּה ותַחֲנוּן אתָּה. בָּרוּךְ אַתָּה שׁוֹמֵעַ תּפִלָּה.]

יש נוהגים להוסיף פסוקים אלו כשאומרים את התפילה באויר:

ויַעֲקֹב הָלַךְ לדַרְכּוֹ, וַיִּפְגּעוּ בוֹ מַלְאֲכֵי אֱלֹהִים: וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב כַּאֲשֶׁר רָאָם מַחֲנֵה אֱלֹהִים זֶה, וַיִּקְרָא שֵׁם הַמָּקוֹם הַהוּא מַחֲנָיִם:

וַיִּסָּעוּ, וַיְהִי חִתַּת אֱלֹהִים עַל הֶעָרִים אֲשֶׁר סבִיבוֹתֵיהֶם ולֹא רָדְפוּ אַחֲרֵי בּנֵי יַעֲקֹב:

לִישׁוּעָתְךָ קִוִּיתִי ה': [ג פעמים.]

יבָרֶכךָ ה' ויִשְׁמרֶךָ:
יָאֵר ה' | פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ:
יִשָּׂא ה' | פָּנָיו אֵלֶיךָ ויָשֵׂם לךָ שָׁלֽוֹם: [ג' פעמים]

הִנֵּה אָנֹכִי שֹׁלֵחַ מַלְאָךְ לפָנֶיךָ לִשְׁמרְךָ בַּדָּרֶךְ, ולַהֲבִיאֲךָ אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר הֲכִינֹתִי: [ג' פעמים]

הַמַּלְאָךְ הַגֹּאֵל אֹתִי מִכּל רָע יבָרֵךְ אֶת הַנּעָרִים, ויִקָּרֵא בָהֶם שׁמִי ושֵׁם אֲבֹתַי אַבְרָהָם ויִצְחָק, ויִדְגּוּ לָרֹב בּקֶרֶב הָאָרֶץ: [ג' פעמים]

כִּי תִרְכַּב עַל־סוּסֶיךָ מַרְכּבֹתֶיךָ ישׁוּעָה:

נסיעה טובה