תפילתי לא מתקבלת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/05/02 05:30 כג באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב,

היה לי חלום שבו באו אלי שלושה זקנים הדורי פנים ואמרו לי שהתפילה שלי לא מתקבלת יותר...

יום למחרת לא יכולתי להתפלל, התבלבלתי בסדרי פסוקים והתחלתי ברכה אחת וחתמתי בחתימת ברכה אחרת.

האם זה אומר משהו?

תשובה

בס"ד

אתה צריך לבדוק אם התחייבת באחת מעשרים וארבע הדברים שבגללם תפילה אינה נשמעת יותר והם מנוים ברמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ו

עשרים וארבעה דברים מנדין את האדם בין איש בין אשה ואלו הן:
(א) המבזה את החכם ואפילו לאחר מותו
(ב) המבזה שליח בית דין
(ג) הקורא לחבירו עבד
(ד) מי ששלחו לו בית דין וקבעו לו זמן ולא בא
(ה) המזלזל בדבר אחד מדברי סופרים ואין צריך לומר בדברי תורה
(ו) מי שלא קיבל עליו את הדין מנדין אותו עד שיתן
(ז) מי שיש ברשותו דבר המזיק כגון כלב רע או סולם רעוע מנדין אותו עד שיסיר היזקו
(ח) המוכר קרקע שלו לעובד כוכבים מנדין אותו עד שיקבל עליו כל אונס שיבא מן העובד כוכבים לישראל חבירו בעל המצר
(ט) המעיד על ישראל בערכאות של עובדי כוכבים והוציא ממנו בעדותו ממון שלא כדין ישראל מנדין אותו עד שישלם
(י) טבח כהן שאינו מפריש המתנות ונותנן לכהן אחר מנדין אותו עד שיתן
(יא) המחלל יום טוב שני של גליות אע"פ שהוא מנהג
(יב) העושה מלאכה בערב הפסח אחר חצות
(יג) המזכיר שם שמים לבטלה או לשבועה בדברי הבאי
(יד) המביא את הרבים לידי חלול השם
(טו) המביא את הרבים לידי אכילת קדשים בחוץ
(טז) המחשב שנים וקובע חדשים בחוצה לארץ
(יז) המכשיל את העור [א"א כגון המכה את בנו הגדול]
(יח) המעכב הרבים מלעשות מצוה
(יט) טבח שיצאה טרפה מתחת ידו
(כ) טבח שלא בדק סכינו לפני חכם
(כא) המקשה עצמו לדעת
(כב) מי שגירש את אשתו ועשה בינו ובינה שותפות או משא ומתן המביאין להן להזקק זה לזה כשיבואו לבית דין מנדין אותם
(כג) חכם ששמועתו רעה
(כד) המנדה מי שאינו חייב נידוי.

בדוק את עצמך אם עשית אחד מאלו. ואם כן תקן את הענין וצפה לבשורות טובות.
כמו כן זכור היטב, אם הם נידו אותך בחלום אתה צריך "התרה" בפני עשרה.