תפילין

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 15/08/02 21:22 ז באלול התשסב

שאלה

אני תלמיד ישיבה האים אני יכול ללכת כל היום עים תפילין וטלית עלי? והאים יש עיניין שבמשך היום הם יהיו מכוסות כמנהג האר"י הק'? והאים מותר לי לאכול ולישתות עיתן? והאים יש לחשוש שבמהלך הלימוד אסיח את דעתי מהתפילין? בתודה מראש

תשובה

מיקי שלום,
מרן ה"בית יוסף" מציין מספר פעמים שאסור להסיח את הדעת כל זמן הנחת התפילין.ראה ב"אור החיים" (כח,ג;לח,ט).ובסימן לז סעיף ב כתב: " מצותן להיותם עליו כל היום, אבל מפני שצריכים גוף נקי שלא יפיח בהם ושלא יסיח דעתו מהם, ואין כל אדם יכול ליזהר בהם, נהגו שלא להניחם כל היום. ומ"מ צריך כל אדם ליזהר בהם להיותם עליו בשעת ק"ש ותפלה".
מלבד זאת יש בזה משום יוהרא,לכן לא הייתי ממליץ לך להניח את התפילין במשך כל היום.