תפילות בטיולים

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/06/02 08:42 יז בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב רציתי לשאול כמה שאלות בנושא תפילה

1. האם עדיף להתפלל באמצע המסלול במקום יפיפה או לחכות לסוף המסלול ולחפש מנין?

2. בטיול לילי האים אפשר לחכות ולצפות בזריחה ואז להתפלל או שצריך להתפלל ותיקין?

3. בתפילה בשטח במנין מעורב - האם צריך לחפש מחיצה\סלעים\עץ או שאפשר להסתפק בהתרחקות? ואם כן עד כמה להתרחק? (הבנות צריכות לשמוע את החזן)

תודה רבה

צבי

תשובה

ב"ה

שלומות

1. ברור שש להעדיף תפילה במנין על פני כל תפילה אחרת.
2. אין מקום להתפלל לפני זמן ותיקין אא"כ לא יוכלו להחזיק מעמד עד אז ויצא שכרו בהפסדו.

3. ראוי ונכון לחפש סוג של מחיצה ואם אין אפשרות יש להתרחק אחד מהשני והבנים יהיו קדימה.

בברכה,

שי