תפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/12/01 13:17 יב בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

יש לי שאלה

היום הייתי צריך להכין את ספר התורה לקראת הקריאה של היום כי העבירו את הספר למקום שקוראו בו בעשרה בטבת וכתוצאה מזה הפסדתי קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה

וגם לא היה לי זמן מתי שקראו בתורה להשלים את החסר כי היה עלי לדאוג שאנשים יעלו לתורה ושהכל יתנהל בלי שום תקלות .

אז

א. מה עלי לעשות מתי שיקרא לי את זה עוד פעם?

ב. יוצא לי להגיעה מידי פעם לתפילה ואז אני מתפלל אחר כך לבד איזה קטעים עלי לומר בתפילת יחיד?

שבת שלום

יונתן

תשובה

ב"ה

שלום,

זה לא צריך לקרוא אם מכינים את הכל לפני התפילה ואם לא הספקת לפני כן מסיבה כזו או אחרת עדיף שתעשה זאת בזמן פסוקי דזימרא ולא בזמן שבו קוראים ק"ש ומתפללים תפילת י"J.
ב. אם הנך מגיע לתפילה באיחור היסוד הוא שעליך להשתדל להתפלל תפילת שמונה עשרה עם בציבורץ לצורך כך תוכל לדלג על חלקים נרחבים בפסד"ז למעט ברוך שאמר, אשרי, מויברך דויד ועד ישתבח.
ואם לא הספקת להתחיל שמונה עשרה עם הציבור תמתין עד לחזרה ואז תתחיל תפילתך עם הש"ץ, מילה מילה עד לקדושה ואתה קדוש. אח"כ תשתדל לסיים תפילתך כדי שתספיק לומר מודים דרבנן.

בברכה,

שי