תפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/09/02 00:41 יב בתשרי התשסג

שאלה

ברצוני לשאול את הרב כמה שאלות:

1. מדוע אומרים בברכת המזון " בריתך שחתמת בבשרינו" והרי אנו, הבנות לא עושות ברית בבשרינו. והנה לדו' בברכות השחר אנו לא אומרים "שלא עשני אישה"?

2. האם גם בנות צריכות לומר "ברכת לבנה"?

3. האם בנות צריכות לומר "תפילה זכה"?

אשמח אם כבוד הרב יוכל לענות לי על שאלות אלו.

תשובה

ב"ה

שלומות

1. אין כאן אלה ביטוי לקשר בין עם ישראל לבין הקב"ה. לא ביטוי לברכה של היחיד. עם ישראל חתם את בריתו של הקב"ה בבשרו וכל הנוסח הוא של העם ולא של היחיד בניגוד לברכות השחר שם מדובר בברכת היחיד.

2. גם בנות צריכות להתפלל תפילה זכה.

3. לכאורה זו מצווות עשה שהזמן גרמא ומכאן מחלוקת אשכנזים ספרדים שלפי האשכנזים את תרצה לומר תוכל לברך ולפי הספרדים רק ללא ברכה.

בברכה,

שי