תפילה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 25/08/02 17:12 יז באלול התשסב

שאלה

שלום הרב

בברכת "רפאנו" בתפילת העמידה יש קטע שאפשר להוסיף בו מבקשים החלמה על אנשים מסוימים.

הרבה פעמים עוברות הודעות בפלאפונים שמבקשים להתפלל לרפואת מישהו. השאלה שלי היא באיזה שלב מפסיקים להתפלל על אותו בן אדם? (אני הרי לא מכירה את הבן אדם ולא יודעת אם החלים או לא)

אני גם מכירה אנשים שנפצעו קשה בפיגוע לפני שנה ונהיו משותקים בחלק התחתון של הגוף. הם היו זמן רב בבית חולים שם קיבלו טיפול רפואי. עכשיו הם בבית בלי עזרה רפואית צמודה. האם אני אמורה להמשיך להתפלל לרפואתם?

אני אשמח אם תוכל לענות

תודה מראש

אהובה

תשובה

אהובה שלום,

בתפילת "רפאינו" מתפללים "והעלה ארוכה ורפואה שלמה לכל מכותינו", וההדגשה היא על "רפואה שלמה". ולכן אפשר להתפלל גם על אדם שנמצא בבית ועדיין חולה. לגבי תפילות על אנשים אחרים, אפשר להפסיק להתפלל כשמניחים שהוא הבריא.

בברכה,
צבי קוסטינר