תפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 10/06/02 16:05 ל בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה,

אני תלמידת תיכון. כל בוקר אני מתפללת עם בנות כיתתי. אבל לאחרונה שמעתי שצריך להגיד את ברכות השחר ישר כשקמים בבוקר. אז יש לי כמה שאלות:

1. האם עליי להתפלל את ברכות השחר לבד ואם כן אבקש שתפרט לי מאיפה ועד איפה.

2. אם אני מתפללת לבד את ברכות השחר בבית מה אני אמורה להגיד כששאר הכיתה מתפללת.

בתודה מראש

תשובה

הרבה מגדולי ישראל נהגו לומר את ברכות השחר כסדרן בבית הכנסת אף שקמו מספר שעות קודם לכן. על כן תאמרי אותם עם בנות כתתך בשעת התפילה.