תפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/04/02 09:18 כט בניסן התשסב

שאלה

לרב שי שלום!

יש לי 2 שאלות לשאול:

1.עד מתי מותר להתפלל את תפילת שחרית??

2.יש לי בעיה שהרבה פעמים אני לא מספיקה/אני שוכחת להתפלל בבוקר או בגלל כל מיני סיבות-לדוג':או שאני מתחילה מאוחר לפעמים ואני לא מספיקה להתפלל בבית ואז אני כבר שוכחת להתפלל וכו'...) וניסיתי לחשוב מה אני יכולה לעשות עם זה-כי אני רוצה להתפלל (להשתדל להתפלל) 3 תפילות ביום ובסוף חשבתי שהפתרון הוא להתפלל בדרך לבית ספר באוטובוס כי גם ככה אין לי מה לעשות בזמן הנסיעה, והשאלה שלי בקשר לזה היא: האם מותר להתפלל באוטובוס? ואם כן מה עושים בקטעים שצריכים לעמוד בהם? ומה עושים בתפילת שמונה עשרה?

תודה!

תשובה

ב"ה

חן,
ברכת ה' עלייך!

סוף זמן תפילת שחרית הוא שעה רביעית זמנית. היינו שאם בקיץ כל שעה שמנית שווה כ - שעה ורבע, הרי שארבע שעות שוות חמש שעות רגילות. אםן השחר עלה בשעה 06:00 הרי שסוף זמן תפילת שחרית הוא שעה 13:00 בצהריים.

כמובן שזה לא נוגע לסוף זמן קריאת שמע שהוא חל הרבה לפני כן.

בה בעת, ביחס לתפילה באוטובוס הדבר מותר, אלא שאז יש לכוון את הלב כנגד בית קודשי הקודשים.

אבל, צריך לעשות מאמץ גדול להתפלל בדרך הראויה.

בברכה,

שי