תפילה פרטית ביוה''כ-דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/03 16:49 ח בתשרי התשסד

שאלה

לרב שלום וברכה,

שאלתי מתחלקת לשניים:

1. א. האם מותר להוסיף תפילה פרטית בסוף תפילות שמונה עשרה ביוה"כ?

ב. האם בסדר העבודה בתפילתו של כוהן גדול שחלקה הוא "שלא תפלנה אשה פרי בטנה" מותר לכוין גם בכוונה פרטית?

2. האם כשמנסחים וכותבים תפילה פרטית (כשצריך להבהיר שזו תפילה חשובה מאוד עם צורך גדול מאוד) מותר להוסיף בסיומה את החלק הסופי של תפילת "הנני העני ממעש" - "שכל המלאכים שהם פועלי תפילות, יביאו תפילתי לפני כסא כבודך ויפיצו אותה מלפניך..." ולאומרה ביוה"כ?

תודה רבה, שבוע טוב וגמר חתימה טובה.

תשובה

בס"ד

1א - כן.
1ב - כן.
2 - כן.

שיתקבלו תפילותיך ברצון.
אמן