תפילה על קברי צדיקים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/09/02 14:20 יח בתשרי התשסג

שאלה

שלום לרב!

אדם שרוצה ללכת לעשות סבב על קברי צדיקים כי מי שמתפלל על קברו של רב פלוני זוכה לבנים זכרים, ומי שמתפלל על קברו של רב אלמוני מזוכה לזיווג הגון וכל מיני הבטחות מסוג זה.

{מדובר בהבטחות ידועות ,או בהבטחות שכתובות על הקבר עצמו!}

א. האם יש להאמין לכל ההבטחות האלה?

ב. האם זה לא ע"ז להתפלל למתים? להכנס למקום טמא ולהתפלל?!

ג. מה המקום ללכת לרב לקבל ממנו ברכה? הרי אנו אנשי תורה שבתורה כתוב "והיה אם שמע תשמעו..." זה העיקר. אם תשמע לקול ה' אז יהיה לך טוב. אז מה תעזור ברכת הצדיק?! ומה מקומה ביהדות?

תודה רבה!

תשובה

מועדים לשמחה!
אין להאמין לכל הדברים האלי אלא צריך להפלל לקב"ה שבזכות הצדיק ה ישמע לתפילותיך. וכמובן זה לא פוטר אותך מלקיים את המצוות ואז מועילה התפילה כמו כלב בן יפונה שהתפלל על קברי אבות.
ב.הברכה של הצדיק מועילה בזכות מעשיו הטובים אבל אתה לא פטור מלקיים את מצוותיו ולחזור בתשובה שלמה ואז ברכות הצדיק מועילות.
בברכת חג שמח
צבי קוסטינר