תפילה ברגלי'ים יחפות

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/05/02 11:50 כה באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

אני יודעת שתמיד כשמתפללים צריך לעמוד כמו כשעומדים לפני מלך, ואני תמיד מתפללת בבגדים צנועים ובחצאיות ארוכות, אבל בבית אני אוהבת להתפלל יחפה, כי ככה אני מרגישה יותר טבעית ואני יותר נהנית מהתפילה ככה.

האם מותר לבת להתפלל יחפה?

תשובה

ב"ה

שלומות!

לא מצאתי היתר לתפילה כשיחפים. בעיקר לאור דברי הברכי יוסף שההגדרה של מנהג העמידה לפני מלך איננה הגדרה של היחיד אלה לפי מה שמקובל.
ולכן, כיוון שאין מקובל ללכת יחף בפני מלך, למרות שבענייך זה יותר מחבר וכו' - עלייך לנעול מנעלים בזמן התפילה. אינני מעוניין להתבטא במונחים של מותר או אסור, אבל אינני רואה דרך להתיר זאת.

בברכה

שי