תפילה במנין חרדי ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/04/02 14:56 ה באייר התשסב

שאלה

שלום

היום יום העצמאות, הייתי בירושלים והתפללתי מנחה בבית כנסת חרדי. למרות זאת, כחצי מהמנין היום חובשי כיפות סרוגות. מיד לאחר חזרת הש"ץ קם אחד מהמתפללים, דפק על הבימה וצעק לחזן להגיד קדיש. (כדי שלא יגידו תחנון). התפתח ויכוח, היו הרבה צעקות, אבל בסוף לא אמרו תחנון. צעקו על החרדים שם שהם אוכלי חינם, שלא מתבישים שלא יודעים להגיד תודה וכו'.

האם נכון לבוא ולעשות כך ולגרום ליהודים לא להגיד תחנון או שעדיף להשאיר אותם ככה ומלכתחילה ללכת ולהתפלל לבד??

תודה רבה ! ! !

תשובה

ב"ה

שלומות!

אף שברמה העקרונית, רבים מאיתנו לא יודעים להכיר טובה ולהודות לקב"ה על הנס הגדול אשר גמלנו, אף שיש רבים שהינם כפויי טובה כלפי החסד האלוקי ששפע עלינו, אין ולא ניתן לשכנע בכוח הזרוע, בויכוחים ובצעקות. להיפך, רק מכוחה של אהבת ישראל גדולה ניתן לעורר דיון משמעותי מסביב לעכרה של מדינת ישראל עד ש"יכירו וידעו".
בעיקר כשלפי תיאורך מדובר בבית כנסת חרדי.
אינני מכיר שום ערך במריבה גדולה ובויכוח גדול גם אם הטענות צודקות.

בברכה,

שי