תפילה במניין לאשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/07/02 00:58 יז באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום,

לאחרונה אני משתדלת להגיע למניין הבוקר בישוב בו אני גרה, אך נוכחתי לגלות שהתפילה מהירה ואני עסוקה יותר בשמירה על הקצב כדי שאשאר עם הקהל ולא בכוונה.

האם מוטב לי להתפלל ביחידות את תפילתי שלי בקצב שלי או ראוי שאתפלל במניין ואשתדל לעמוד בקצב וגם להתכוון? האם יש במניין חשיבות מסויימת גם לנשים?

בתודה מראש,

אני.

תשובה

בס"ד

אם מדובר על זה או זה. עדיף תפילה בכוונה מאשר תפילה במנין. יש כאלו שמצליחות עם שניהם ויבורכו.

גבר חייב ללמוד איך עושים את שניהם.

יש נשים שמתפללות חלק מהתפילה בבית בנפרד בכוונה, עם הציבור הן שומעות קדושה וברכת כהנים וכד'

בכל מקרה העיקר היא הכוונה.

עוד עיקר יש שהתפילה בבית הכנסת לא תפגע במהלך התקין של התנהלות הבית. שלא תהיה במקום ההשקעה שלך בבית ובבני הבית - השקעה של אהבה גדולה.

שתשמע תפילתך ברצון