תיקונים בשטר כתובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/04/02 01:07 י באייר התשסב

שאלה

בס"ד

ראיתי רב עורך חופה שתיקן בשטר כתובה את שם המקום שלא היה כתוב כראוי. אח"כ הוא חתם ליד התיקון כאילו זה היה צ'ק.

מישהו העיר לו ולא ידעתי מהי הדרך הנכונה?

תשובה

בס"ד

כיום שרוב ככל הכתובות משתמשים בטופס מודפס ורק צריכים להוסיף את השמות והסכום והזמן. אם טעה אפילו בדברים שבטופס אין בשום אופן למחוק או לכתוב על המחיקה או על טיפקס וכד'.
רצוי לכתוב כתובה אחרת.
אם אין בנמצא יש אפשרות למחוק בהעברת קולמוס ולעשות "קיום" למחיקה כדין.
לא מועיל מה שחותמין מן הצד כמו בצק' וכד'.

נוסח הקיום:
אחר שהעדים חותמים מוסיף: "בשורה פלונית כתוב כך וכך ויש לכתוב כך וכך ודין קיומיה." ואחר כך חותמים העדים שוב. (עיין בשו"ע חו"מ מב מד מו)