תיקון זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/02/02 12:37 ט באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב:

אני בן 16 ופעם לצערי הרב הייתי מוציא זרע לבטלה עד שנודע לי שאסור ,מאז לצערי עוד פעם הוצאתי אבל רק פעמים אחדות ואחר הפעם האחרונה נשבעתי שזה לא יקרה עוד במזיד.

באחד הימים חשבתי מחשבות אסורות וניזכרתי שתורה זה סם ליצר הרע אז אמרתי שתי מזמורי תהילים בערך ופתחתי רדיו 10 לזמן קצר וברוך ה' עמדתי בכך אך למרות זאת ראיתי על התחתונים שתי טיפות קטנות וידעתי שיצא חלק מזרע.

רציתי לדעת אם זה נחשב עבירה או לא .

אשמח אם תענה לי במהרה.

נ.ב.

באותו ערב קיבלתי על עצמי יסורים:

הרטבתי חתיכת בד במים רותחים ושמתי על היד שלי

עשיתי את זה פעמיים עד שהבד היתקרר

וגם הבאתי בעיטה עם הברך בקיר והבאתי כמה אגרופים בקיר.

תשובה

בס"ד

אני מצטער שהתשובות הם לא כל כך במהרה כי יש עשרות שאלות המחכות לתשובה. ועד שאני מגיע אליך לוקח הרבה זמן.

עשיתי שני דברים אחד מצוין ואחד טעות.

א- "אמרתי שתי מזמורי תהילים בערך ופתחתי רדיו 10 לזמן קצר וברוך ה' עמדתי בכך" - מצוין.

ב- "קיבלתי על עצמי יסורים: הרטבתי חתיכת בד במים רותחים ושמתי על היד שלי עשיתי את זה פעמיים עד שהבד היתקרר וגם הבאתי בעיטה עם הברך בקיר והבאתי כמה אגרופים בקיר". - גרוע.

תתמיד בדרך הראשונה ואל תלך לדרך השניה.

לך הרבה למקוה. או למעין מים קרים. זה מאוד מאוד מטהר. במיוחד מעינות מים חיים. מטהר את הגוף את הנפש את המחשבה ואת הנשמה.

אם מצאת שתי טיפות - אולי זה לא זרע לבטלה, אולי זה משהו אחר. אל תכה את עצמך על כך.

בהצלחה ובשמחה