תיקון בתולים - לנערות בלבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/06 20:50 י בטבת התשסו

שאלה

לצערי הרב לא שמרתי נגיעה והגעתי הכי נמוך שאפשר, איך ניתן לכפר על זה?

שמעתי שיש אפשרות לחבר את הבתולים בניתוח לעשות זאת?

תשובה

בס"ד

יש לי כמה בשורות בשבילך, את לא הכי נמוך שאפשר - אני מכיר מציאות יותר נמוכה מהמקום שאליו הגעת.
למה?
כי אלה שיורדים למטה, תמיד מחפשים עוד ועוד ריגושים ותמיד יורדים עוד ועוד. אין קצה לשטויות, לרוע ולטיפשות שאדם מסוגל לעשות. בלשון העם אומרים ש"אין תחתית לשְׁאוֹל". בלשון חכמינו זה יותר מדויק הם אומרים שה"שְׁאוֹל" אף פעם יִּשְׂבַּע (משלי כז כ: ל ועוד). אין מציאות של שובע ושלוה במקומות הנמוכים הללו. תמיד יש עוד רע ועוד יותר נמוך.

אבל זאת לא נחמה. אומרים ש"צרת רבים" זאת "נחמת שוטים". ואנחנו לא מחפשים נחמה עלובה כזו. הנחמה האמיתית שיש לי לומר לך כי חלק מהאנשים שירדו לתהומות הצליחו לחזור בתשובה שלימה. שלימה. שלימה! לא כולם. רק חלק!

את יודעת מי הצליח?
מי שרצה באמת!

זה לא קרה ברגע של "הרהורי תשובה" שעלה אצל מי שהיה במקום נמוך. הירהורים כאלה קורים. הם מתעוררים אצל כל מי שמגיע למקומות הנמוכים.
במיוחד אם ה"טעם" של של המקומות הגבוהים עוד נמצא בתודעתם.

אבל מתי זה באמת קורה?
כשהוא\היא מחליטים באמת לעלות!
כשהם לא מתנים את זה במעשים של אנשים אחרים.
כשהם לא מתנים את זה באמצעים אחרים.
כשהם לא אומרים "מחר" או "בעזרת ה´".
(שלא תביני לא נכון, הכל תלוי בעזרת ה´ ובתפילות אבל על זה בדיוק נאמר "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" דהיינו מהתשובה". ואף על פי כן מתפללים עליה.)

עוד תדעי כי מי שאומר "ממחר אני מתחיל\ה"- לא יצליח. כי זה כמו שאומר "אחטא ואשוב" - אחטא היום ואשוב מחר. שעליהם נאמר שלא עוזרים להם משמים לעשות תשובה. צריך לקבל את ההחלטה ולהתחיל מיד.

אם תחליטי לעלות ולא לוותר לעצמך - תתחילי לתקן את הקלקול.

סילחי לי!
זה לא יקרה בניתוח זה או אחר. זה לא ענין של תיקון פלסטי. זה תיקון של התנהגות חיצונית.

איך את מתנהגת היום?
איך את מתנהגת היום עם בנים?
איך את שומרת נגיעה ודיבור וצחוקים וטלויזיה?
האם את קוראת עיתונים ואינטרנט אסורים. כל הסרסורים האחרים של החטאים?
האם הסרסורים הללו נמצאים בקרבתך או שהם אצלך מוחרמים ומנודים לחלוטין?

כאן זה מתחיל!!

* עיקר העיקרים - זו הנפש שלך.
* העיקר שבא אחריה הוא ההתנהגות שלך כדלעיל.
* העיקר שבא אחריה זו שמחת המצווה. שתעשי מצוות בשמחה גדולה. תפילה בכוונה. כיבוד הורים בלב שלם. לימוד באמונה שלימה וכד´.

* אחר כך - רחוק מאוד מאוד בא התיקון הפלסטי - שאני לא בטוח כלל שאת צריכה אותו. כיון שאם את תהיי מתוקנת בנפש שלך - הבחור שלך יקבל אותך כמות שאת. אם את תהיי מתוקנת בנפש ובהתנהגות - את לא תעיזי להעלים ממנו את הפרט הכואב הזה בחיים שלך.
ואם הוא יאהב אותך באמת - הוא יכאב אבל יקבל אותך כמות שאת וביחד תתמודדו עם זה.

אבל מי שלא תתקן את ההתנהגות שלה - חבל לה על הכסף. ניתוח אחד לא יספיק. היא תצטרך ניתוח ועוד ניתוח ועוד ניתוח.

בקיצור.
כמה שכואב לשמוע שאלה כזו שלך. כך זה משמח לשמוע שאת רוצה לתקן את דרכך. זה משמח לשמוע שאת מבינה שזה מגיע מויתורים קטנים. מ"אי שמירת נגיעה".

אם את מבינה שכל נפילה גדולה מתחילה בויתור קטן. את גם יכולה לדעת כי כל עליה גדולה מתחילה בהתאמצות קטנה.
ועוד מאמץ.

דקה
ועוד דקה. .

יום
ועוד יום.

התקדמות צעד אחר צעד. ובמקום שבעלי תשובה עומדים - גם צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד.

בהצלחה