תחילת אבלות למת שבא מחול

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/02/02 13:44 יא באדר התשסב

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א דחוף

שאלתי בנושא אבילות לגבי מנוחה שניקברה בישראל

ובניה

יחד עם המנוחה שהגיעו מאיטליה לקבורה ואילו אחי המנוחה נישארו באיטליה

הטיסה יצאה בבוקר ואילו המנוחה ניקברה לאחר צאת הכוכבים.

האם ישנו הבדל בין התחלת השבעה בין בניה לאחיה?

יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

בס"ד

סליחה על האיחור במתן התשובה, יש הרבה שאלות באתר, ולא לכולם אני מגיע בזמן.

בשו"ע (יורה דעה סימן שעה ב) כתב: "מי שדרכן לשלוח המת למדינה אחרת לקברו ואינם יודעים מתי יקבר - מעת שיחזרו פניהם מללוות מתחילין למנות שבעה ושלשים ומתחילין להתאבל.
וההולכים עמו - מונים משיקבר.
ואם גדול המשפחה הולך עמו - אף אלו שבכאן אינם מונים אלא משיקבר.
וגדול המשפחה דהיינו דביתא סמוך עליה וגרירי כולהו בתריה לא שנא אח לא שנא בן קטן
ויש מי שאומר והוא שיהא בן י"ג"

לפי דבריך הבנתי שאין גדול הבית שכולם נסמכים עליו ולכן כל אחד יספרו לו לפי זמנו.
אם יש גדול הבית שנסע עם הנפטר - כולם יספרו כמוהו.